Yabancı hastalarımız Fethiye’deki diş kliniğimizde 2000 yılından bu yana uzman diş hekimlerimizden hizmet aldılar. Türkiye’de protez yaptırmak için diş kliniğimize gittiğinde:
Protezler, genellikle implant tercih etmeyen hastalarımıza uygulanan ve eksik dişlerin yerini dolduran fonksiyonel tedavi şeklidir.
Dişlerinizin durumuna bağlı olarak, farklı çıkarılabilir veya sabit protezler kullanıyoruz.
Artık doğal diş kalmadıysa, Fethiye’de tam protez kullanıyoruz. Akriliklerden oluşan bu yapay dişler, üst ve alt çene desteği ile ağzınıza yerleştirilir. Tam protez plastikten oluştuğu için zamanla renk değiştirebilir.
Sadece bazı dişler eksikse ve implant tedavisi istemiyorsanız, içeri ve dışarı konabilecek kısmi bir protez öneririz. Bu kısmi protezleri parantez ve teller yardımıyla ana dişlerinize yapıştırıyoruz.
Bir protezin parmaklarınız ve su yardımıyla temizlenmesinin, mikroorganizmaları sadece ellerinizden protez yüzeyine aktardığı kanıtlanmış bir gerçektir. Bu nedenle, protezinizi her yemekten sonra çıkarmalı ve iç ve dışını bir diş fırçası ve sabunla temizlemelisiniz.
Diş macunu takma dişin koruyucu kaplamasının kaybına neden olur. Takma dişin yüzeyindeki kaplama aşınırsa, mikroorganizmalar için bir çalışma noktası görevi görür ve temizliği zorlaştırır. Böyle bir durumda, diş hekiminize başvurmalı ve takma dişi revize etmesine izin vermelisiniz.
Takma dişinizi temizlemek için çamaşır suyu, bulaşık deterjanı veya çamaşır tozu kullanmayın. Bu maddeler sadece protezinize zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için de çok tehlikelidir. Takma dişinizi temizlemek için özel tırnaklar veya temizleme solüsyonları kullanabilirsiniz. Takma dişin yapıştığı dokuların temizlenmesi çok önemlidir. Takma dişi temizlerken ağzın temizlenmesi önemle tavsiye edilir. Bu bakımdan, diş etlerinizi ve doğal dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası veya bez yardımıyla da temizlemelisiniz.
Kısmi bir takma diş durumunda, doğal dişlerinize ek olarak kullanılan braketlerin temiz olması özellikle önemlidir. Gıda kalıntıları braketlerden çıkarılmazsa, dişlere zarar verir. Bu nedenle, braketler her yemekten sonra temizlenmelidir. Takma dişi çıkardıktan sonra, bir kova suda tutmalısınız.
Diş hekiminizin onayı olmadan, hiç kimsenin protezinize aşınma, ek, onarım veya benzeri işlemler yapmasına izin vermemelisiniz. Herhangi bir sorun olması durumunda derhal diş hekiminize başvurmalısınız. Diş muayeneleri de düzenli olarak olası sorunları önler. Protezinizin sadece belirli bir dayanıklılığa sahip olduğunu ve 2 ila 5 yıl içinde değiştirmeniz gerektiğini lütfen unutmayın.
Dişeti hastalıklarının ortaya çıkmasının çeşitli nedenleri vardır. Düzgün tedavi edilmezlerse, dişlerin tane tane dökülmesine bile neden olabilirler. Düzensiz ve yanlış temizlik plak, tartar ve diş eti problemlerinin gelişmesine neden olabilir. Çevreleyen asit hem dişlere hem de diş etine zarar verir – bu durumda dişlerin tane tane dökülmesi kaçınılmazdır.
Dişeti hastalığının olası endikasyonları kanama, renk değişikliği, deformasyon ve ağız kokusudur.
Visit Us
Fethiye(Central, Head Office), Antalya, Alanya, İzmir, İstanbul Clinic
Call Us
+90 555 098 098 1